24 Ağustos 2010 Salı

Porçini Mantarlı Biftek

Porçini mantarı genellikle İtalyan mutfağında kullanılan bir mantar türüdür. Türkiye’de ise adı bolet mantarı olarak geçmektedir. Çok lezzetlidir ve fiyatıda biraz pahalıdır. Bende bu lezzetli mantarı arpacık soğanlı biftekli nefis bir yemeğe dönüştürdüm ve bu mükemmel tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Sizde porçini mantarının övgüye değer lezzetini merak ediyorsanız bu tarifimi deneyebilir eğer porçini mantarı bulamadıysanız kültür mantarıyla da lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Porçini Mantarlı Biftek
Malzemeler
•    4 dilim biftek
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    40 gr kurutulmuş porçini mantar
•    4 arpacık soğanı
•    1 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Kurutulmuş mantarları sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayın.
2.   Yumuşadıktan sonra kağıt havlu üzerie alıp suyunu süzdürün.
3.   Biftekleri julyen doğrayın.
4.   Sarımsak ve soğanları soyup küçük şekilde doğrayın.
5.   Bir tavada ayçiçeği yağı ve tereyağını eritin ve doğradığınız soğan ve sarımsakları bu yağda hafif kavurun.
6.   Üzerine doğradığınız biftekleri ekleyip etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
7.   Mantarları tuz ve karabiberle birlikte ilave edin.
8.   Mantarlarda iyice pişip hafif sulu kalınca ocaktan alın.
9.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz porçini mantar yerine kültür mantarıda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder