24 Ağustos 2010 Salı

Porcini Mantarlı Risotto

4 Kişilik
Hazırlama Süresi: 20 dak.
Pişirme Süresi: 40-50 dak.

MALZEMELER
300 gr pirinç
300 gr porcini mantarı**
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
1 küçük demet maydanoz
Et suyu
1/2 su bardağı brandy
Parmesan peyniri***
Tereyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber

Mantarları (aynı lezzet olmasa da taze mantar da kullanabilirsiniz) temizleyin ve doğrayın. Zeytinyağında bir tutam kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz ve biberle 10 dakika kavurun.

Derin bir tavada kıyılmış taze soğanları yağda çevirin, pirinci ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Brandy ile ıslatın. Suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.

Mantarlı karışımı pirinçlere ilave edin. Kepçeyle et suyu dökün. Pirinç suyu çektikçe azar azar eklemeye ve karıştırmaya devam edin.
Pişmesine yakın tereyağı, karabiber, birkaç kaşık rendelenmiş parmesan peyniri, kıyılmış maydanoz ekleyin. 5 dakika daha kavurarak ateşten alın.

MUTFAK SÖZLÜĞÜ
*Risotto Bkz. sayfa 3.
**Porcini Mantarı: Doğa  mantarlarının “kralı” olarak sayılan Boletus Edulis. Yani, İtalyanların meşhur “porcini” mantarı. Türkçe’de ise “bolet” veya “ayı mantarı” olarak da bilinir. Günümüzde Türkiye’de kaliteli restoranların İtalyan mutfağı mönülerinde rastlayabildiğimiz bir mantar.(Fiyatı oldukça pahalı).
***Parmesan Peyniri : Bkz. sayfa 7.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder