24 Ağustos 2010 Salı
Porcini Mantarını Tanıyalım
Yumuşak bir mantar olan porcini mantarının gövdesi etli ve beyazdır. Bu mantar türünün bir diğer önemli özelliği de kesildikten sonra renginin değişmemesidir. Porcini mantarlarının birçok türü vardır. "Porcino d'autunno" olarak bilinen türü dünyada en çok bilinen ve tüketilen porcini çeşididir. Bu porcini türü, Amerika'nın kuzey kesimlerinde, Avrupa ve Asya'da bulunur. "Porcino nero" olarak bilinen tür ise koyu şapkalı bir çeşittir. Porcino nero saklanabilir bir mantardır fakat porcino d'autunno'ya göre daha lezzetsizdir. Bunun yanı sıra "boletus brisa" adıyla bilinen çeşit ise dağlık alanlarda yetişir. Bu porcini türlerinin hepsi farklı kalitededir. Porcini mantarı Türkiye'de "yavru ayı mantarı" olarak da bilinir. Bu mantarların konserveleri ülkemizde bulunabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder