24 Ağustos 2010 Salı

Porcini Mantarlı Ispanak Salatası



Kış geldiğinden beri yemeklerin fotoğraflarını çekmek, güneşi yakalayamadığım için iyi sonuçlar vermemeye başladı bu yüzden geriye bir tek haftasonları kaldı, bu haftasonu en sonunda yemek yapma  ve fotoğraflamaya zaman bulabildim. Ne yemek yapıp yazsam diye düşündüğüm zaman elimin hep tatlılara gittiğini farkettim, çünkü hem görüntüsü insanları cezbediyor hem de daha eğlenceli, tarifleri gören arkadaşlarım bize daha hafif tarifler yok mu dediler bu yüzden bu hafta iki salatayla geri döndüm. Birincisi porcini mantarlı ıspanak salatası.
Malzemeler
2 su bardağı porcini mantarı, bütün halde
2 adet beykın dilimi, küp kesilmiş
1 adet kırmızı soğan, ince halkalar halinde dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı esmer şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı+5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 demet ıspanak, iri doğranmış veya mini kuzu kulağı
1 su bardağı tulum peyniri, küp küp doğranmış
1/2 su bardağı dolmalık fıstık
3-4 çorba kaşığı balzamik sirke
tuz, değirmen karabiber
Porcini mantarı ve beykını İzmir’de Şütte’den alabilirsiniz. Bulamazsanız normal mantarda kullanabilirsiniz.  Porcini mantarı söylendiği üzere ılık suya koydum ve kalan suyu buz kalıplarına koyarak daha sonra et sosu hazırladığım zaman kullanmak üzere buzluğa kaldırdım.
Dolmalık fıstığı 4 yemek kaşığı zeytinyağında karamel rengini alıncaya dek kavurun ve bir kaba alın.
Bir tavada 5 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, soğanları şekerle kavurup karamelize edin. Pişince sosu tavada bırakarak malzemeleri kenara alın. Tavadaki sosa balzamik sirke, tuz ve karabiber ilave edip ateşte çevirip bir kaba alın. Bir tabağa ıspanakları yerleştirip üzerine karamelize soğanlı karışımı koyduktan sonra ılıtılmış sosu dökün. Tulum peynirle süsleyip, fıstıklarıda serperek servis edin.
Not: İsterseniz bu salatayı etli de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder